/ /

A majmok bolygója

(Planet of the Apes)

Film

Színes , , , , , 2001.


A majmok bolygója

Planet of the Apes


, ,

, , , , , , , , , , ,

, ,


http://www.imdb.com/title/tt0133152/

Kritika a Filmtetten

Tim Burton: Planet of the Apes / A majmok bolygója

· írta

Történt, hogy 1968-ban, a 20. Century Fox égisze alatt Franklin J. Schaffner és csapata filmre vitte Pierre Boulle A majmok bolygója című regényét. A készítők nem számítottak nagy bummra, a siker azonban minden álmukat meghaladta. Amerikában kitört a majommánia, a bevételek a plafonig ugrottak, és ennek természetesen meg is volt az eredménye: 1970 és 75 között négy folytatás követte a nagy őst, de készült a sztori alapján tévé- illetve rajzfilmsorozat is.

Teljes A majmok bolygója kritika itt

Történet

2029: Leo Davidson asztronauta (Mark Wahlberg) egy tudományos űrtelepről készül elszállítani egy kísérleti csimpánzt, ám mágneses viharba kerül. A viharban a tér-idő viszonya is felborul, Davidson egy furcsa bolygón landol. Majmok uralják a bolygót, ahol az emberi faj leigázva él. A majmok között hatalmi kérdés az emberekkel való bánásmód. Ari (Helena Bonham Carter), egy szenátor lánya az egyenjogúságukért száll síkra, míg Thade generális (Tim Roth) az emberek megsemmisítését tűzte ki célul. Davidson lázadást szít az emberek között és a felkelés élére áll. Az emberiség jövőjéről elgondolkodtató klasszikus sci-fi az 1968-as eredeti film felújítása, amely több ponton szellemesen tovább viszi a szálakat. Pierre Boulle eredeti regényére alapozva készült a film.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A majmok bolygója (Planet of the Apes) (2001)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    3
  • A látogatók szerint
    6/10 · 8 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

tim burton, a majmok bolygója, port, filmadatlap, film infó, planet of the apes, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2001