/ /

Rocky

Film

Színes , , , 1976.


, , , , , , , , , ,

,

,


http://www.rocky.com/flash.html

http://www.imdb.com/title/tt0075148/

Kritika a Filmtetten

John G. Avildsen: Rocky, 1976

· írta

Az 1976-ban a legjobb filmnek (és rendezésnek) járó Oscar-díja(ka)t besöprő Rocky könnyű szülésnek számított. A film – hollywoodi mércével – viszonylag kevés pénzből (kb. 960 000 dollár) készült és nagyot durrant. Megfelelt a közönség ízlésének, és a mai napig élesztgeti (s egyben rombolja) saját kultuszát: 4 évtized alatt 6 részt is megélt sorozattá nőtte ki magát.

Teljes Rocky kritika itt

Történet

Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él és egy húsüzemben dolgozik. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, igazi nagy bokszoló válhat belőle, profi világbajnok, aki milliókat keres! Edzője, Mickey akkor látja elérkezettnek a pillanatot, amikor a városba érkezik a kor boksz-sztárja, Apollo Creed. Ha Rocky kihívja és legyőzi Apollót, egy pillanat alatt megismeri a nevét egész Amerika.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Rocky

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    9/10 · 9 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

john g. avildsen, port, filmadatlap, film infó, rocky trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1976