/ /

Star Wars II. - A klónok támadása

(Star Wars: Episode II - Attack of the Clones)

Film

Színes , , , , , 2002.


Star Wars II. - A klónok támadása

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones


,

, , , , , , , , ,

,


http://www.starwars.com/movies/episode-ii/

http://www.imdb.com/title/tt0121765/

Kritika a Filmtetten

George Lucas: Star Wars: Episode II – Attack of the Clones / Star Wars II. – A klónok támadása

· írta

Kemény galaxisba vágta fejszéjét George Lucas, amikor hozzáfogott a méltán világhírű Star Wars-trilógia előzményeit elmesélő első három rész, a „marketing-trilógia” elkészítéséhez. Valahogy úgy járt, mint az a polgármester, akiről évekkel az egyetem elvégzése után derült ki, hogy nyelvvizsgája hamis, s most öreg fejjel kell felmondania a nyelvleckét: szegényes szókincse nem csak nyelvtudásáról állít ki rossz bizonyítványt, de ezek után polgármesterségének évei is más fényben tűnnek majd fel.

Teljes Star Wars II. - A klónok támadása kritika itt

Történet

10 év telt el az előző részben elbeszélt események óta. A galaxis forrong. A titokzatos Dooku gróf vezetésével naprendszerek ezrei lépnek ki a Galaktikus Köztársaságból, annak azonban nincs hadserege, a maroknyi Jedi lovag pedig kevés hozzá, hogy fenntartsa a békét és a rendet. Padmé Amidala ellenzi a hadsereg felállítását, de van, aki nem ért egyet békés javaslataival. Megpróbálják megölni, ezért a tanács testőrt rendel mellé: Obi-Wan Kenobi tanítványát, az ifjú Anakin Skywalkert bízzák meg a feladattal. Míg ők a további támadások elől bujkálnak, Obi-Wan a merénylő után nyomoz. Egy távoli bolygón óceánjának mélyén különös titkokra bukkan: egy klóngyárban valami olyasmit termesztenek, amely eldöntheti a közelgő polgárháború kimenetelét. Anakin, Padmé és Kenobi egy sziklabolygón találkozik újra. Itt gyülekeznek és készülnek a végső összecsapásra a lázadók. Amikor a csata kitör, nemcsak a Jedik és a renegátok állnak szemben egymással, egy új hadsereg katonái is beavatkoznak a küzdelembe.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Star Wars II. - A klónok támadása (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    4
  • A látogatók szerint
    6/10 · 19 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

george lucas, star wars ii. - a klónok támadása, port, filmadatlap, film infó, star wars: episode ii - attack of the clones, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2002