/ /

A nyughatatlan

(Walk the Line)

Film

Színes , , , , , 2005.


A nyughatatlan

Walk the Line


,

, , , , , , , , ,

,

, , , ,


http://www.walkthelinedvd.com/

http://www.imdb.com/title/tt0358273/

Kritika a Filmtetten

James Mangold: Walk The Line / A nyughatatlan

· írta

Életrajzi filmet készíteni biztos választás – Oscar-szempontból legalábbis sokkal kecsegtető döntés. A nyolcvanas években reneszánszukat élték a történelmi személyiségekről készített monumentális tablók, egymás után nyert a nagyszabású Amadeus, a Gandhi, majd Az utolsó császár. Napjainkra annyiban változott a helyzet, hogy a dollár tízmilliókba kerülő (mai értéken százmilliós nagyságrendű) történelmi tablók és meghatározó politikai személyiségek helyett inkább kézzelfogható figurák, embermilliók által eszményített közszereplők váltak Hollywood kedvenceivé.

Teljes A nyughatatlan kritika itt

Történet

1955-ben vézna gitáros sétált be a Sun lemezstúdió ajtaján. Ez a pillanat kitörölhetetlen nyomott hagyott az amerikai kultúrában. A gitáros akkordjai ritmusosan zötyögtek, mint a tehervonat, hangja pedig mély és sötét volt, akár az éjszaka. Erőt sugárzó, átható tekintetétől és énekétől libabőrős lett az ember. Dalai, melyek a szív fájdalmairól és az életben maradásról regéltek, merészek voltak és húsbavágóak, és nem hasonlítottak semmilyen addig hallott dalra. Ezen a napon kezdődött Johnny Cash karrierje, és ekkor lépett rá személyisége átalakulásának rögös útjára is.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

A nyughatatlan (Walk the Line)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    9/10 · 11 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

james mangold, a nyughatatlan előzetes, port, filmadatlap, film infó, walk the line trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2005