/ /

Az ember tragédiája

Film

Színes , , 1993.


, , , , , , , , , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0176694/

Kritika a Filmtetten

Jankovics Marcell: Az ember tragédiája

· írta

Majdnem 30 év múltán elkészült a magyar animáció egyik nagymesterének előre bejelentett utolsó alkotása, Madách Imre színművének filmváltozata. Így végre számot vethetünk a film első változata alapján, hogy valóban méltó lezárása-e Az ember tragédiája egy termékeny életműnek, vagy csak a legdrágább (több mint 400 milliós) és leghosszabb (179 perc) hazai rajzolt moziként fog bevonulni a magyar filmtörténetbe.

Teljes Az ember tragédiája kritika itt

Történet

Az ember tragédiája forgatókönyve 1983-ban született. A gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után csupán nemrégiben ért véget. A film érdekessége, hogy Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. Az egyes színekből már kaphattunk ízelítőt az elmúlt évek során a különböző fesztiválokon és a Duna Televízióban, azonban a teljes, közel 160 perces mű most először kerül a közönség elé.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Az ember tragédiája

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7
  • A látogatók szerint
    9/10 · 35 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

jankovics marcell, port, filmadatlap, film infó, az ember tragédiája trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1993