/ /

Julie & Julia - Két nő, egy recept

(Julie & Julia)

Film

Színes , , , , , 2009.


Julie & Julia - Két nő, egy recept

Julie & Julia


, ,

, , , , , , , , , , , , ,

, , ,

, ,


http://www.julieandjulia.com/

http://www.imdb.com/title/tt1135503/

Kritika a Filmtetten

Nora Ephron: Julie & Julia - Két nő, egy recept

· írta

Végre egy film, melyben az omlós ízek és ínycsiklandó illatok iránti szerelem kerül középpontba, míg a férfigyomor csupán mellékszerephez jut. Főhősnőink kiapadhatatlan türelemforrásként tündökölnek, eszük pedig nem a hétköznapi női frivolságokon, hanem újabbnál újabb gasztrono-orgiákon jár.

Teljes Julie & Julia - Két nő, egy recept kritika itt

Történet

Julie Powell egy harminc körüli írónő, akinek még nem sikerült bizonyítania. Munkája monoton és lehangoló, ráadásul köze sincs az íráshoz. A zajos, kopott lakás sem a szíve csücske, ahova barátjával nemrégen költöztek. Napjának egyetlen fénypontja az esti főzés. Kedvenc szakácskönyve és egy gyermekkori emlék ihleti meg arra, hogy egy év alatt megfőzze az összes francia receptet, amit az anyjától örökölt könyvben talál, s ezt az élményt meg is ossza másokkal saját blogján keresztül. Julia Child egy negyven körüli nő, aki férjével épp Párizsba költözött. Nem igazán tudja mit is kezdhetne szabadidejével: tanuljon meg kalapokat varrni, vagy inkább a francia nyelvet sajátítsa el? Az biztos, hogy Párizst imádja, csakúgy, mint az ételeket. Két nő, két különböző korban, ugyanazzal a szenvedéllyel talál önmagára a fenséges ízek, finom illatok és a francia konyha varázsán keresztül. Mert vajból sosem elég!

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9
  • A látogatók szerint
    8/10 · 14 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

nora ephron, julie & julia - két nő, egy recept előzetes, port, filmadatlap, film infó, julie & julia trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2009