/ /

Butch Cassidy és a Sundance kölyök

(Butch Cassidy and the Sundance Kid)

Film

Színes , , 1969.


Butch Cassidy és a Sundance kölyök

Butch Cassidy and the Sundance Kid


, , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0064115/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A western története 3/3.

· írta

Európában a film őskorától kezdve készültek westernek. A század elején Franciaországban Joe Hamman, Németországban pedig Lugosi Béla főszereplésével forgattak vadnyugatinak nevezett filmeket. Az európai western azonban csak a hatvanas években teremtett iskolát.

Teljes Butch Cassidy és a Sundance kölyök cikk itt

Történet

Cassidy bandájának romantikusan megidézett vadnyugati gengsztervilágában a ló riválisaként, a feltartóztathatatlan technikai haladás fura jelképeként jelenik meg a bicikli, amely Tati filmjeiben az emberibb múlt bájos relikviája. Miután a városi bankot megszüntették, mert folyton kirabolták, Butch és barátja, Sundance kölyök arról ábrándoznak: aranyásónak mehetnének Bolíviába, vagy katonának a spanyol háborúba. De felmerül egy jobb ötlet: ha bankot nem lehet rabolni, haladni kell a korral – jöjjenek hát a vonatok!

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Díjak

  • 1970 – Oscar-díj a legjobb operatőrnek, a legjobb zenének és a legjobb forgatókönyvnek, jelölés a legjobb film, rendező és hangzásvilág kategóriában
Butch Cassidy és a Sundance kölyök (Butch Cassidy and the Sundance Kid)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    8/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

george roy hill, butch cassidy és a sundance kölyök előzetes, port, filmadatlap, film infó, butch cassidy and the sundance kid trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1969