/ /

Piszkos Harry

(Dirty Harry)

Film

Színes , , 1971.


Piszkos Harry

Dirty Harry


, ,

, , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0066999/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Clint Eastwood mozgó (arc)képei – Egy rendhagyó rendezői pályaív Hollywoodban 1.

· írta

Ha nagyvonalakban próbáljuk áttekinteni, a történet úgy kezdődött, hogy a Névtelen Ember belovagolt a westernműfaj lassan elsivatagosodó tájaira, és nemhogy kilovagolt volna onnan, de – filmtörténeti léptékkel mérve – egyre több és nagyobb területeket hódított meg. Termékeny és sokoldalú életművét alaposan áttekinteni legalábbis egy kismonográfia terjedelmi kereteire lenne szükség.

Teljes Piszkos Harry cikk itt

Történet

A magát Skorpiónak nevező orvlövész válogatás nélkül szedi áldozatait San Francisco utcáin, s százezer dollárt követel a rendőrségtől azért, hogy abbahagyja az esztelen öldöklést. Az ügyet Harry Calahan felügyelőre bízzák, aki felettesei tanácsa ellenére nem hajlandó eleget tenni a gyilkos követelésének. Végül amikor sikerül elkapnia a bűnözőt, Harry túllépi rendőri hatáskörét, és erőszakot alkalmaz, amiért a felettesei elmarasztalják. Skorpiót végül is szabadlábra helyezik, de amikor újra elrabol egy iskolabuszt, és túszokat ejt, Harry megfogadja, hogy ezúttal nem hibázik.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Piszkos Harry (Dirty Harry)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 10 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

don siegel, piszkos harry előzetes, port, filmadatlap, film infó, dirty harry trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1971