/ /

Annie Hall

Film

Színes , , , , 1977.


,

, , , , , , , , , , ,

,

,

,


http://www.imdb.com/title/tt0075686/

Kritika a Filmtetten

Woody Allen: Annie Hall, 1977

· írta

Nem emlékszem, mikor láttam először, ahogy arra sem, azóta hányszor. Azt sem tudom, a barátaim mikor, de kapásból senki nem jut eszembe, aki ne ismerné. Alvy vagy Annie mondatai, kettősük egy-egy jelenete, az egész film számunkra hivatkozási alap lett. Mégsem humoros aforizmagyűjtemény csupán: szerelmi történetbe oltott lélektani anamnézis, melyet a személyesség aurája, pontosabban a szerzői személyiséggel való játék tesz különlegessé.

Teljes Annie Hall kritika itt

Történet

Rendkívül zavaros Alvy Singer, a negyvenéves tévékomikus magánélete. Egyrészt idegbeteggé teszi New York állandó lüktetése, másrészt a közelmúltban elhagyta a barátnője. Ebben a felfokozott lelkiállapotban Alvy visszatekint az életére, a gyerekkorától kezdve egészen a különböző nőügyekig. Közülük is kiemelkedik az Annie Hallhoz fűződő kapcsolata. Egyfelől inába szállt a bátorsága, hogy elkötelezze magát, ám amikor Annie hátat fordított neki, minden áron vissza akarta szerezni.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Annie Hall

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    10/10 · 15 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

woody allen, port, filmadatlap, film infó, annie hall trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1977