/ /

A dzsungel könyve

(The Jungle Book)

Film

Színes , , , , , 1967.


A dzsungel könyve

The Jungle Book


, , ,

, , , , , , , ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0061852/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Rajzás és rajzolás: Disney-style

· írta

Idén töltötte 50. életévét Walt Disney bájos szereplője, sokak kedvenc mesehőse, Csipkerózsika, jövőben pedig szintén félszáz éves lesz Hamupipőke. A két idősödő úrhölgy és rajzfilmes megalkotóik tiszteletére a Filmtett tanulmánysorozatot indít, melynek első darabja a klasszikus Disney-filmek stílustörténetét tekinti át.

Teljes A dzsungel könyve cikk itt

Történet

Mauglit, a dzsungelben hagyott emberkölyköt farkasok nevelik fel. Amikor felcseperedik, Bagira, a bölcs párduc azt tanácsolja, költözzön sajátjai közé, az emberlakta faluba. Maugli azonban ezzel nem ért egyet, ezért inkább elmenekül és ezzel igazi kalandok egész sorát zúdítja a saját nyakába. Jóban-rosszban vele tart újdonsült barátja: Balu, a medve, és lépten-nyomon olyan kiálhatatlan alakok nehezítik útját, mint Lajcsi, az orángután, Ká, a hipnotizőr kígyó és Sír Kán, a tigris. Maugli végül mégis megtalálja az utat az emberek közé, de nem emberi, hogy közben mi mindenen kell keresztülmennie.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A dzsungel könyve (The Jungle Book) (1967)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

wolfgang reitherman, a dzsungel könyve, port, filmadatlap, film infó, the jungle book, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1967