/ /

Terminátor – A halálosztó

(The Terminator)

Film

Színes , , , , 1984.


Terminátor – A halálosztó

The Terminator


,

, , ,

, , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0088247/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Filmtörténet – Új-Hollywood négy évtizede

· írta

Hollywoodot a XX. század első évtizedeiben bevándorlók és szerencselovagok tették naggyá, akik a filmkészítés fortélyait munka közben sajátították el, gyakran kifutófiúként kezdve járták végig a ranglétrát a rendezői vagy produceri csúcsokig. Sokan közülük nemcsak a filmtudományokban nem voltak felső fokon iskolázottak – igaz, ezt a tantárgyat akkoriban még sehol sem oktatták.

Teljes Terminátor – A halálosztó cikk itt

Történet

2029: a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta. Skynet megtalálta a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az időben, hogy megváltoztassa a történelem menetét. A történet arról a Terminátorról (Arnold Schwarzenegger) szól, akinek missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése előtt. Az ellenállók is visszaküldik az időben saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn), hogy védje meg az anyát, Sarah Connort (Linda Hamilton). A két fémakarat kegyetlenül összecsap.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Egyéb

Terminátor-filmek:

Terminátor – A halálosztó (The Terminator)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9
  • A látogatók szerint
    10/10 · 18 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

james cameron, terminátor – a halálosztó előzetes, port, filmadatlap, film infó, the terminator trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1984