/ /

A bolygó neve: Halál

(Aliens)

Film

Színes , , , , , , 1986.


A bolygó neve: Halál

Aliens


, ,

, , , ,

, ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0090605/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Gondolatok a rendezői változatokról 1.

· írta

A filmgyűjtemények dolgozói restaurálások és kutatói munkák közben mindig egészítettek ki töredékes filmalkotásokat. Abel Gance és Fritz Lang munkái is átmentek ilyen restauráláson. Mégis az 1990-es évek fordulóján megjelent Michael Cimino A mennyország kapuja (Heaven’s Gate, 1980) című filmje és Ridley Scott Szárnyas fejvadásza (Blade Runner, 1982) apropóján a rendezői változat fogalma. Ez többszörös változásokkal ugyan, de manapság az alternatív forgalmazás egyik sajátosságává nőtte ki magát.

Teljes A bolygó neve: Halál cikk itt

Történet

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripleyre (Sigourney Weaver), akinek az utolsó pillanatba sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripleyt egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Díjak

  • Oscar-díj (1987): Legjobb vizuális effektusok, Legjobb hangeffektusok
A bolygó neve: Halál (Aliens)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    9/10 · 35 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

james cameron, a bolygó neve: halál előzetes, port, filmadatlap, film infó, aliens trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1986