/ /

Czukor Show

Film

Színes , , , 2010.


, , , ,

,

,


35 mm

www.czukorshow.hu

http://www.imdb.com/title/tt1254724/

Kritika a Filmtetten

Dömötör Tamás: Czukor Show

· írta

Talán a gazdaságira önkéntelenül rezonáló alkotói önkorlátozás tette, de az idei szemle minden második filmjének rendezője be- vagy elvonult szereplőivel valami szűk szobába, vitorlásra, presszóba, luxuslakásba vagy panzióba, netán épülő bunkerbe, hogy ott forrósítsa a kedélyeket, vetkőztesse a lelkeket és rángassa le az utolsó leplet is a gondosan őrzött takargatnivalókról. Ebbe a kamarafilm-szemlei trendbe illik a Czukor Show is, de itt a tét kettős.

Teljes Czukor Show kritika itt

Történet

Egy fiktív országos televízió kibeszélő-showjába érkezik egy vidéki férfi és „sleppje”. A téma: „Ma rendbe hozom a családomat”. A társaságot a férfi hat éve nem látott húga hívja össze. El nem mondott érzések, ki nem beszélt fojtások mozgatják a kompániát, csak az alig felnőtt szerető látja aztán tisztán a helyzetet.

A film két drámát mutat be egyszerre. Egy szerelmi háromszög szomorú történetét Füst Milán Boldogtalanok című színműve alapján, illetve a „dráma drámáját”, hogy egy családi tragédia hogyan válik árucikké és médiaeseménnyé, ha a kényelmetlen „utó- és mellékhatásoktól” megszabadítják a befogadót.

Ehhez érkezik egy nyugat-európai befektető, hiszen a kelet-európai médiapiac csábos befektetés, gazdaságilag mindenképpen. Más meg úgysem számít.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Czukor Show

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    6/10 · 19 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

dömötör tamás, czukor show, port, filmadatlap, film infó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2010