/ /

Aguirre, Isten haragja

(Aguirre: The Wrath of God)

Film

Színes , , , , , 1972.


Aguirre, Isten haragja

Aguirre: The Wrath of God

Aguirre, der Zorn Gottes


, , , , , , ,

, ,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0068182/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A német(országi) film rövid története 2.

· írta

A háború végét követően, a megszállás idején a szövetségesek ellenőrzésük alá vonják a német filmipart, és felállítják a cenzúrázó hivatalokat. Ezzel egyidőben megkezdik saját filmjeik elterjesztését, a német lakosság „nácitlanítása” érdekében.

Teljes Aguirre, Isten haragja cikk itt

Történet

1560-ban a spanyol konkvisztádorok – élükön a hírhedt Pizarróval – az amazonasi őserdők mélyére indulnak. Kalandos és veszélyekkel teli expedíciójuk célja, hogy felleljék a mesés El Doradót, az Aranyvárost. Aguirre, a csapat vezére istennek tartja magát, s míg csapatát felőrli a természettel és a bennszülöttekkel vívott küzdelem, a háborodott hatalommániás magára marad a majmok között. "Én vagyok isten haragja. Ahol én vagyok, ott a fákról lehullanak a madarak. Feleségül veszem a lányomat és megalapítom a legtisztább dinasztiát. Aki velem tart, gazdag lesz, aki nem, az meghal."

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Aguirre, Isten haragja (Aguirre: The Wrath of God)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 19 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

werner herzog, aguirre, isten haragja, port, filmadatlap, film infó, aguirre: the wrath of god, aguirre, der zorn gottes, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1972