/ /

Türelmetlenség

(Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages)

Film

Fekete-fehér , , , , 1916.


Türelmetlenség

Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages


, , , , , , , , , , ,

, ,

,

,


http://www.imdb.com/title/tt0006864/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Filmtörténet – A nagyipari filmgyártás kialakulása – A hollywoodi stúdiórendszer kiépülése

· írta

A mozgóképet megszületése után 2-3 évvel már a világ minden táján ismerte a közönség, és nagyjából két évtized elegendő volt arra, hogy a filmgyártás nagyipari formája kialakuljon. A stúdiók hierarchizált struktúrája minél több film hatékony és gyors előállítását tette lehetővé – nem véletlen, hogy a filmgyártás akkor kialakult munkamódszere lényegében máig fennmaradt.

Teljes Türelmetlenség cikk itt

Történet

A Türelmetlenség, mely a maga idejében a legnagyobb szuperprodukció volt és hatalmasat bukott, azóta az egyetemes filmtörténet megkérdőjelezhetetlen klasszikusa lett. A négy cselekményszál - a hatalomféltő főpap néppusztítással végződő babilóniai epizódja, Krisztus keresztre feszítése, a francia hugenották lemészárlása Szent Bertalan éjszakáján és a modern Amerika nagyvárosi dzsungelében küszködő fiatal pár története - mesteri montázsban kapcsolódik össze és az izgalmat végsőkig fokozó tetőponttal zárul, így nyomatékosítva a film toleranciára és békére intő mondanivalóját.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Türelmetlenség (Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    8/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

d.w. griffith, türelmetlenség, port, filmadatlap, film infó, intolerance: love's struggle throughout the ages, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1916