/ /

Casablanca

Film

Fekete-fehér , , , , 1942.


,

, ,

, , , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0034583/

Kritika a Filmtetten

Michael Curtiz (Kertész Mihály): Casablanca, 1942

· írta

„Ha nem szállsz fel arra a gépre, egész életedben bánni fogod. Talán nem ma, talán nem holnap, de hamarosan, az életed végéig.” – mondja egy kócos, cingár, szemüveges férfi. „A Casablancából van. Egész életemben vártam, hogy elmondjam” – teszi hozzá és elbúcsúzik a szeretett nőtől, a repülőtéri ködben. Elsétál, miközben egy kalapos, ballonkabátos fickó rekedten, lefordíthatatlan mondatával int utána: „Here’s looking at you, kid.”

Teljes Casablanca kritika itt

Történet

Casablancában mindenki Rick mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme egy másik férfi társaságában, s akkor egy pillanatra elveszíti korábbi határozottságát.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Casablanca

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 34 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

michael curtiz (kertész mihály), port, filmadatlap, film infó, casablanca trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1942