/ /

A taxisofőr

(Taxi Driver)

Film

Színes , , , 1976.


A taxisofőr

Taxi Driver


, , , , , , , ,

,

,

, ,


http://www.imdb.com/title/tt0075314/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A vietnami háború az amerikai filmben 1.

· írta

Amerika mindegyik háborúja rányomta bélyegét az utána következő korszak filmgyártására. Noha az elsöprő győztes morálban és számokban egyaránt a második világháború és filmjei, a második indokínai háború (azaz annak amerikai katonai beavatkozása) fontos esztétikai, szemléleti és hangnembéli váltást hozott a műfajban.

Teljes A taxisofőr cikk itt

Történet

A Vietnámot megjárt veterán, Travis nem találja a helyét New Yorkban. Hiába próbál közel kerülni egy szép, politikai aktivista lányhoz, hiába győzködi a vidékről felkerült, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra és hiába próbál beszélni a polgármesterjelölttel, hogy tisztítsa meg az utcákat a szeméttől. Úgy érzi, neki kell cselekednie: leborotváltatja a haját, fegyvert vásárol, kigyúrja a testét és nekivág, hogy rendet tegyen.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

A taxisofőr (Taxi Driver)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    10/10 · 38 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

martin scorsese, a taxisofőr előzetes, port, filmadatlap, film infó, taxi driver trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1976