/ /

Fehér izzás

(White Heat)

Film

Fekete-fehér , , , , 1949.


Fehér izzás

White Heat


,

, , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0042041/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A film noir 3/1.

· írta

Az életmódban bekövetkezett változások, a megváltozott szerepek és erkölcsi normák, a korrupció térhódítása és a háború elől Amerikába menekülő európai filmesek, valamint a freudi tanok (megosztott én) amerikai importja révén a negyvenes években új stílusirányzat született: a film noir, azaz a „fekete film”.

Teljes Fehér izzás cikk itt

Történet

A bandavezér Cody Jarrett nem éppen a legrátermettebb gengszterfőnök: képtelen elszakadni anyjától, egyszer túlzottan agresszív máskor pedig öngyilkossági hajlamokat mutat, ha pedig feldühítik, rohamot kap. Amikor egyik rosszul sikerült akciójuk után szemet szúr a rendőrségnek, inkább magára vállal egy másik ügyet hogy ezzel csak néhány év börtönre ítéljék. Emberei megpróbálják meggyilkoltatni bent, a megfigyelésével megbízott beépített rendőr azonban megmenti az életét, a dolgok pedig ezzel új fordulatot vesznek.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Fehér izzás (White Heat)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    10/10 · 2 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

raoul walsh, fehér izzás előzetes, port, filmadatlap, film infó, white heat trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1949