/ /

Hosszú álom

(The Big Sleep)

Film

Fekete-fehér , , , , 1946.


Hosszú álom

The Big Sleep


, ,

, , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0038355/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A film noir 3/1.

· írta

Az életmódban bekövetkezett változások, a megváltozott szerepek és erkölcsi normák, a korrupció térhódítása és a háború elől Amerikába menekülő európai filmesek, valamint a freudi tanok (megosztott én) amerikai importja révén a negyvenes években új stílusirányzat született: a film noir, azaz a „fekete film”.

Teljes Hosszú álom cikk itt

Történet

Philip Marlowe magánnyomozót egy milliomos idős férfi azzal bízza meg, hogy derítse ki, mivel zsarolja lányát egy könyvekkel üzletelő férfi. A detektív felkeresi a könyvkereskedőt, de már csak a hulláját találja - a holttest mellett pedig ott ül megbízója lánya, önkívületi állapotban. Marlowe innentől fogva ahová csak beteszi a lábát holttestekbe botlik, kaszinótulajdonosokat és simlis üzletembereket követ, gazdag és veszélyes nők társaságában forog, ügyetlen bérencek lövései elöl menekül, cinikus humorát azonban még a legveszélyesebb helyzetekben sem veszíti el. Az ügyet pedig tovább bonyolítja a gyönyörű és ravasz Vivien, munkaadójának idősebb lánya.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Hosszú álom (The Big Sleep)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

howard hawks, hosszú álom előzetes, port, filmadatlap, film infó, the big sleep trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1946