/ /

Útvesztőben

(Lost Highway)

Film

Színes , , , , , , 1997.


Útvesztőben

Lost Highway


, , , , , , , , ,

, ,

, , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0116922/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Az önazonosság fiktív voltáról – Portré David Lynchről

· írta

A kortárs amerikai film egyik olyan alkotójáról lesz szó a továbbiakban, aki elegánsan beleőszült látomásaiba, amelyek viszont mit sem veszítettek intenzitásukból és erejükből az alkotói pálya bő ötven éve alatt. A látomás szó, minden ezoterikus és anyagfeletti asszociációjával egyetemben, akárhányadik racionális újranézés kapcsán felmerül David Lynch alkotásai esetén: sem a történetek, sem a karakterek, sőt a használt művészi konvenciórendszerek sem bizonyulnak elégségesnek ahhoz, hogy megkössék és keretbe kényszerítsék a látottakat.

Teljes Útvesztőben cikk itt

Történet

Fred Madison eltűnik börtöncellájából - ahol feleségének brutális meggyilkolásáért tartják fogva - és helyén a megrémült Pete Daytont találják, aki képtelen megmagyarázni, hogyan került a börtönbe és hogy hol szerezte titokzatos fejsérülését... Két történet, ugyanazzal a nővel, aki hol szőke, hol barna parókában csábít és hajszol a bűn felé. A nagymenő, hatalmát fitogtató pornókirály, kényszerképzetekkel és hallucinációkkal vívódó, sodródó férfihősök és vér, erőszak minden mennyiségben. Talányos cselekményvezetés, melyben a sorsokat valami misztikus, mágikus erő kapcsolja össze. Egy dolgot kivéve semmi sem biztos ebben a Möbius-szalag-szerű filmben: ne lepődj meg, ha a Gonosz ismerősként köszön, hisz mindennapos vendég a házadban, a lelked már rég az övé. Senki sem az, akinek látszik. David Lynch varázslatosan sötét álomvilágában a szereplők, akár egy maszkot, úgy cserélik arcukat és személyiségüket.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Útvesztőben (Lost Highway)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9
  • A látogatók szerint
    9/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

david lynch, útvesztőben, port, filmadatlap, film infó, lost highway, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1997