/ /

A majmok bolygója

(Planet of the Apes)

Film

Színes , , , , 1968.


A majmok bolygója

Planet of the Apes


,

, , , , , ,

,

,


http://www.imdb.com/title/tt0063442/

Kritika a Filmtetten

Rupert Wyatt: Rise of the Planet of The Apes / A majmok bolygója: Lázadás

· írta

Ha nem képregény-feldolgozások miatt, akkor valószínű, a bevált sagák és különböző sikeres szériák előzménytörténetei miatt nyavalyognék. Köztudott, hogy az államokbeli prequel-gyártás egy ugyancsak elcsépelt, filmszalagra pazarolt fanyar pszeudogondolat tömörített változata szokott lenni, ami lényegében könnyen párhuzamba hozható a pengeélen való járkálás sikertelen szellemi aktusával. A Pierre Boulle regényéből ihletett A majmok bolygóját, mint ötrészes sorozatot (nem, nem számoltam bele a Tim Burton-féle „megközelítést”) külön polcon tárolom meghatározó filmélményeim könyvtárában, és ennek előzménytörténes rebootjától enyhén szólva megszentségtelenítést vártam. Mindaddig, míg meg nem néztem A majmok bolygója: Lázadás című opuszt.

Teljes A majmok bolygója kritika itt

Történet

A ma már klasszikusnak számító filmben Charlton Heston szembesül a kegyetlen igazsággal, mely az emberiségre nézve minden borzalomnál rosszabb. Rémálom vagy valóság? Taylor űrhajósnak ezzel a szörnyű kérdéssel kell megbirkóznia, amikor egy időviharba kerülve lezuhan, és foglyul ejti egy gorilla-osztag. Ezen a bolygón felfordult a világ, a majom az uralkodó faj, az emberek pedig, mint az állatok, ketrecekben élnek. Amikor a Csillagszeműre keresztelt Taylorról kiderül, hogy beszéli a nyelvüket, két tudós csimpánz nyíltan szembeszegül a bigott vezetéssel és segít az űrhajósnak a menekülésben.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A majmok bolygója (Planet of the Apes) (1968)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

franklin j. schaffner, a majmok bolygója, port, filmadatlap, film infó, planet of the apes, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1968