/ /

A bárányok hallgatnak

(The Silence of the Lambs)

Film

Színes , , , 1991.


A bárányok hallgatnak

The Silence of the Lambs


, , , , , , ,

, ,

,


http://www.imdb.com/title/tt0102926/

Kritika a Filmtetten

Jonathan Demme: The Silence of the Lambs / A bárányok hallgatnak, 1991

· írta

Újranézve ezt a 1991 elején bemutatott, „crime, thriller, chiller” címkék alatt fellelhető filmet, az a benyomásom, hogy nagyon alaposan ki van gondolva, meg van tervezve és be van lakva. Az oly sokszor emlegetett vágás lassúsága (az egyes beállítások hossza) e jellmző fontos építőkockájának tűnik. A megmutatni kívánt, s így képpé váló valóságdarabok határozottan választódnak ki, majd erőteljesen fénylenek fel, és (relatíve) sokáig szemlélhetőek.

Teljes A bárányok hallgatnak kritika itt

Történet

Dr. Hannibal "a Kannibál" Lecter az Egyesült Államok egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkosa. Szerencsére már hosszú évek óta szigorúan őrzött elmegyógyintézetben ül, de most az FBI-nak hirtelen kell a segítsége. Ugyanis valaki Dr. Lecter módszereit utánozza, és remélik, az őrült orvos segítségükre tud lenni az elkapásában. Az FBI Clarice Starling különleges ügynököt bízza meg, hogy férközzön Dr. Lecter közelébe, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nem csak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így aztán Clarice-nek nincs könnyű dolga. Kettejük kapcsolata hamarosan amolyan oda-vissza pszichoanalízissé válik, melyben mindketten megpróbálják lelkileg legyőzni a másikat. S közben persze megy az idő, a gyilkost is minél hamarabb el kéne kapni, hiszen egy szenátor leányát tartja fogva, és valószínűleg kínozza is. Dr. Lecter segít, de persze ennek feltételei vannak.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    10/10 · 35 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

jonathan demme, a bárányok hallgatnak, port, filmadatlap, film infó, the silence of the lambs, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1991