/ /

West Side Story

Film

Színes , , , , 1961.


,

,

, , , , ,

, ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0055614/

Kritika a Filmtetten

Robert Wise, Jerome Robbins: West Side Story, 1961

· írta

A West Side Story – minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje – 1962-ben, a 34. Oscar-gálán taszította le a korábbi első helyezettet, a Gigit trónjáról a maga 10 szobrocskájával. Azonban ezzel az eredménnyel nemcsak a musical műfajában versenyképes a Jerome Robins és Robert Wise által jegyzett mű, hiszen a mai napig mindössze három film (Ben Hur, Titanic, Gyűrűk Ura: A Király visszatér) nyert ennél több (11) Oscar-díjat.

Teljes West Side Story kritika itt

Történet

A történet New York West Side negyedében játszódik, ahol két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti egyeduralmat. A Jets, a második generációs amerikai tinikből álló banda és a Puerto Rico-i emigráns fiatalok bandája, a Cápák közötti feszültség a végsőkig fokozódott. Mindennaposak az utcai összetűzések, és kitörni készül a bandaháború. A két banda vezetői találkozóra készülnek, ahol megbeszélhetik egy utolsó nagy összecsapás részleteit. A győztes mindent visz - ez a jelszó. Csakhogy a szerelem beleavatkozik az eseményekbe. A Jets egyik alapítója, Tony ugyanis szemet vetett a Cápák vezetője, Bernardo gyönyörű húgára, Maria-ra. Szerelmük azonban - akárcsak Rómeó és Júlia történetében - tragédiába torkollik...

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Díjak

Oscar-díj, 1962: Legjobb mellékszereplő (női és férfi), legjobb díszlet, legjobb kosztüm, legjobb fényképezés, legjobb vágás, legjobb rendezés, legjobb hang, legjobb zene, legjobb film (összesen 10 díj a 11 jelölésből)

Golden Globe, 1962: Legjobb film.

West Side Story

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    8/10 · 5 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

jerome robbins, robert wise, port, filmadatlap, film infó, west side story trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1961