/ /

Villanás az egész

(Kurz und schmerzlos)

Film

Színes , , , 1998.


Villanás az egész

Kurz und schmerzlos


, , , ,

,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0162426/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Fatih Akin-portré 2.

· írta

A Fallal szemben című filmjével Akin szűkebbre állította fókuszát, közvetlenebbül ábrázolta saját tapasztalatait; a kettős identitást, „némettörökségét” vagy „töröknémetségét”. A „Szerelem, Halál és Ördög” címszavakkal jelzett témái keverednek nagyjátékfilmjeiben, hogy végül trilógiát alkothassanak, miközben kisjáték- és dokumentumfilmek továbbra is színesítik pályáját.

Teljes Villanás az egész cikk itt

Történet

Három barát: a török Gabriel, a szerb Bobby és a görög Costa. Régebben rettegett tőlük a hamburgi Altona városnegyed. Gabriel azonban súlyos testi sértésért börtönbe kerül. Mikor kiszabadul, új életet akar kezdeni, nem akar több vagánykodást, erőszakot és törvénytelenséget. Míg ő taxisofőrként kezd dolgozni, Costa továbbra is kisebb stikliket követ el. Bobby pedig arról ábrándozik, hogy maffiózóként csinál majd karriert, ezért az albán gengszternek Muhamernek kezd el dolgozni. Amikor azonban az első üzlet balul üt ki, Muhamer megöli Bobbyt. Costa elhatározza, hogy bosszút áll barátjáért, és hirtelen Gabriel is újra az események középpontjában találja magát.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Villanás az egész (Kurz und schmerzlos)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    8/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

fatih akin, villanás az egész, port, filmadatlap, film infó, kurz und schmerzlos, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1998