/ /

A boldogságtól ordítani

(Happiness)

Film

Színes , , , 1998.


A boldogságtól ordítani

Happiness


, , , , , , , , , , , ,

,

,


http://www.imdb.com/title/tt0147612/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A mellékszereplő drámája  – Philip Seymour Hoffman-portré

· írta

2014. február 1-jén, szombat reggel Philip Seymour Hoffman egyik kedvenc kávézójában, a West Village-i Chocholate Barban kikéri szokásos rendelését: egy dupla-dupla, vagyis négy presszóadagból álló kávét, jégen, kevés tejjel. Egyedül issza meg, cseveg az alkalmazottakkal. A kávézó vezetője később azt mondja, boldognak tűnik. Aznap este nagyobb összeget vesz magához egy készpénzautomatánál. Másnap reggel nem megy el gyerekeiért a feleségéhez, Mimi O'Donellhez, akivel pár hónapja szétköltöztek. Délelőtt egyik legjobb barátja, a színházi rendező David Katz talál rá a holttestére, amely a fürdőszoba padlóján hever.

Teljes A boldogságtól ordítani cikk itt

Történet

Trish (Cynthia Stevenson) boldog házasságban él pszichiáter férjével (Dylan Baker) és három gyermekükkel. A férj titokban kisfiúkra gerjed, fia tizenegy éves osztálytársánál próbálkozik, tömeggyilkos ámokfutásról fantáziál, és tinimagazinokkal maszturbál. A férj egyik páciense (az e szereppel befutó Philip Seymour Hoffman) obszcén telefonhívásokkal zaklat embereket, és Trish nővérét (Lara Flynn Boyle) próbálja elcsábítani. Ezalatt Trish szüleinek (Ben Gazzara, Louise Lasser) negyven éve tartó boldog házassága felbomlik, az asszonynak elege lett a floridai tespedésből. A boldogságtól ordítani sokak tyúkszemére lépett, amikor olyan embereket tárt a nézők elé, akik szenvednek konvencionális életük korlátai között, és perverz szexuális késztetéseiknek engedve próbálják megtalálni a boldogságot. A botránynak köszönhetően a művész mozik slágerévé vált sikerfilm úgy mutatta be közel sem hibátlan hőseit, hogy nem mondott ítéletet róluk, s ez viszolygást váltott ki a nézők egy részéből.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A boldogságtól ordítani (Happiness)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

todd solondz, a boldogságtól ordítani, port, filmadatlap, film infó, happiness, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1998