/ /

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső

(Lock, Stock and Two Smoking Barrels)

Film

Színes , , , 1998.


A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső

Lock, Stock and Two Smoking Barrels


, , , , , , , , ,

,

,


http://www.imdb.com/title/tt0120735/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Az európai rezervátum – Nyugat-európai rendezők az álomgyárban

· írta

Ha Amerika a népek, akkor Hollywood a rendezők olvasztótégelye. Van, akit a becsvágy, a szűkebb hazájában tapasztalt érdektelenség hajt az álomgyár felé, és olyan is van, akit a diktatúrák, totalitárius rendszerek, világháborúk űztek a béke és alkotói szabadság földjére. Voltaképpen mindegy: néhány év, és Hollywood bedarálja a friss energiákkal érkező reménységeket, s az embert (tehetséget) próbára tevő gépezetben csak kevesen maradnak talpon, azaz őrzik meg sajátos hangvételüket. A közönségsikernek és filmnek ugyanis ára van, és ezt a legtöbben kénytelen-kelletlen meg is fizetik. Összeállításunk első részében a Nyugat-Európából érkező rendezőket vettük górcső alá.

Teljes A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső cikk itt

Történet

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock and Two Smoking Barrels)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    10/10 · 9 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

guy ritchie, a ravasz, az agy és két füstölgő puskacső, port, filmadatlap, film infó, lock, stock and two smoking barrels, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1998