/ /

Pat Garrett és Billy, a kölyök

(Pat Garrett & Billy the Kid)

Film

Színes , , , , 1973.


Pat Garrett és Billy, a kölyök

Pat Garrett & Billy the Kid


, , , , , ,

, , , , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0070518/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Sam Peckinpah-portré 2.

· írta

Sam Peckinpah 1969 utáni pályája leginkább a hullámvölgy szóval jellemezhető. Zajos sikereket nagy bukások követtek, a rendező többször margóra került, mégis vissza tudott kapaszkodni, közben egyre inkább úrrá lett rajta az őrület. Bár a kritika több filmjét is porba döngölte, szépen lassan mégis kiépült a rendező körül az a mítosz, ami azóta csak erősödött. Az utóbbira bizonyíték, hogy 2011-ben a Szalmakutyák remake-jét fogadhatjuk a mozikban.

Teljes Pat Garrett és Billy, a kölyök cikk itt

Történet

Garrett és Billy kölyök valaha együtt rótta az utakat, illegalitásba burkolózva. Garrett egy idő után úgy dönt, a tisztesség útjára lép, és rendőrnek áll. Nem sokkal később bebörtönzi régi barátját. Billy azonban megszökik, és meggyilkolja Garrett két helyettesét. Garrett kénytelen hajtóvadászatot rendezni hajdani legjobb barátja, Billy elfogására. Sokan akarják Billyt holtan látni: bankárok, földbirtokosok és a terület kormányzója is. Alias, az újságíró is Billy után veti magát. Ő látta a szökését, és be akar állni a csapatába, hogy saját szemével győződjön meg arról, hogyan válik a férfi legendává. Menekülése közben Billy nem hajlandó rejtőzködni, és hamarosan össze is találkozik Garrett-tel. Barátságukról biztosítják egymást, bár tudják, hogy hamarosan egyiküknek meg kell halni.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Pat Garrett és Billy, a kölyök (Pat Garrett & Billy the Kid)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    8/10 · 12 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

sam peckinpah, pat garrett és billy, a kölyök, port, filmadatlap, film infó, pat garrett & billy the kid, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1973