/ /

A fehér léggömb

(Badkonake sefid)

Film

Színes , , , 1995.


A fehér léggömb

Badkonake sefid


, , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0112445/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Iráni kör-kép – Jafar Panahi: A tükör; A fehér léggömb; A kör

· írta

Júniustól láthatja a moziközönség Jafar Panahi iráni rendező Tükör és A fehér léggömb című kitűnő alkotásait a budapesti Toldi moziban. Nem ez az első alkalom, amikor a rendező elkápráztatta a nézőket. Nem is olyan régen mutatták be a 9. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon A kör című filmjét.

Teljes A fehér léggömb cikk itt

Történet

A fehér léggömb, március 21-én, az iráni újév és a tavasz első napján játszódik. Razieh, a hét éves kislány elhatározza, hogy az ünnepek alkalmából szert tesz egy aranyhalra. Fondorlatosan, bátyja segítségével sikerül édesanyja utolsó bankjegyét megszereznie. Útban a piacra, ahol a halat készül megvenni, megáll a kígyóbűvölőt nézni, amit az édesanyja kifejezetten megtiltott neki. Néhány percen belül természetesen, társa "közreműködésével", a kígyóbűvlőnél köt ki a pénze. Azonban megszánják a kislányt és azonnal vissza is adják neki. A piacon aztán vitába keveredik az eladóval. Kiderül ugyanis, hogy az aranyhal drágább, mint azt ő gondolta. Majd amikor Razieh végül megegyezik az eladóval az árban, és fizetni akar, felfedezi, hogy a zsebéből eltűnt a pénz. Miután a keresésére indul, kiderül, hogy beejtette azt egy bezárt üzlet rácsa mögé. Számos érdekes találkozás színesíti útját, miközben megpróbálja visszaszerezni a pénzét.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

A fehér léggömb (Badkonake sefid)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    8/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

dzsafar panahi, a fehér léggömb, port, filmadatlap, film infó, badkonake sefid, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1995