/ /

Tükör által homályosan

(Såsom i en spegel)

Film

Fekete-fehér , , 1961.


Tükör által homályosan

Såsom i en spegel


, , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0055499/

Kritika a Filmtetten

Ingmar Bergman: Såsom i en spegel / Tükör által homályosan, 1961

· írta

Ingmar Bergman életművének egyik legnyilvánvalóbb jegye a psziché filmképi kivetítése: minden filmjében a kamera szemével próbálta felfedni a lélek mélyszerkezetét. Filmes pszichoanalitikusnak is nevezhetnénk, de talán a filmes pszichoarcheológia terminus lehetne a legmegfelelőbb a bergmani mozgóképes lélekábrázolásra.

Teljes Tükör által homályosan kritika itt

Történet

"Az Isten alászáll, és befészkeli magát egy emberbe. Először csak olyan, mint valami hang, mint valamilyen súlyos dolognak a tudása, mint valami parancs. Fenyegető vagy kérlelő, visszataszító, de izgató is. Aztán egyre jobban megismerteti magát, és az ember próbára teheti az isten erejét, megtanulhatja szeretni, feláldozni magát érte, és eljuthat a teljes odaadásig és a teljes ürességig. Amikor eléri ezt az ürességet, az Isten birtokba veszi emberét, és vele végezteti el a munkáját. Aztán magára hagyja üresen, kiégve, megfosztva az evilági élet további lehetőségeitől. Az történik Karinnal. A határvonal, melyet át kell lépnie, a tapéta különös mintázata."

(Ingmar Bergman)

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Tükör által homályosan (Såsom i en spegel)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    10/10 · 8 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

ingmar bergman, tükör által homályosan előzetes, port, filmadatlap, film infó, såsom i en spegel trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1961