/ /

Chihiro szellemországban

(Spirited Away)

Film

Színes , , , , , 2001.


Chihiro szellemországban

Spirited Away

Sen to Chihiro no kamikakushi


, , , , , , ,

,

, , , , ,


http://www.spiritedaway.com.au/

http://www.imdb.com/title/tt0245429/

Kritika a Filmtetten

Miyazaki Hayao: Sen to Chihiro no kamikakushi / Chihiro szellemországban

· írta

„Miya-san legnagyobb baja, hogy minden egyes művével a világot szeretné megváltani, le sem ül a rajzasztalához úgy, hogy ne jelen korunk valamelyik égető problémája lebegjen szeme előtt.” Mamoru Oshii, a japán rajzfilmgyártás egyik oszlopos tagja 1995-ben hozta meg ezt a gunyoros ítéletet nemzete legismertebb animációs művészéről, az idén 61 esztendős Miyazaki Hayao-ról.

Teljes Chihiro szellemországban kritika itt

Történet

Chihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog - épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a kis család rábukkan egy sötét alagútra, amelynek másik végén szellemváros fogadja oket. Az üres utcákon fejedelmi lakomától roskadoznak az asztalok: az éhes szülők mohón a finom ételekre vetik magukat, ám hamarosan disznóvá változnak, amikor a városban felbukkannak a valódi vacsoravendégek. Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek és más csodalények, uralkodója pedig Yubaba, a gonosz boszorkány. Chihiro csak akkor mentheti meg szüleit, ha hasznossá teszi magát Szellemországban és munkát talál magának a banya hatalmas fürdőházában.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Chihiro szellemországban (Spirited Away)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 22 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

hayao miyazaki, chihiro szellemországban, port, filmadatlap, film infó, spirited away, sen to chihiro no kamikakushi, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2001