/ /

Találkozás Vénusszal

(Meeting Venus)

Film

Színes , , , , 1991.


Találkozás Vénusszal

Meeting Venus


,

, , , , , , ,

, , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0102428/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Rendezőportrék: Szabó István

· írta

Szabó István rendkívüli alapossággal ügyel arra, hogy alkotásai magukban hordozzák saját jelenidejük atmoszféráját, játszódjanak a mindenkori mában, avagy a 19. és a 20. század egy-egy szakaszában. E téren érezhető alaposságát A napfény íze háromnegyed évszázadot átfogó folyamában tapasztalhatjuk meg a legtisztábban, de az Álmodozások korától a Mephistóig mindenütt felbukkan.

Teljes Találkozás Vénusszal cikk itt

Történet

A magyar származású karmestert a Wagner mesterművének, a Tannhäuser című operának vezénylésére hívják meg az Opera Európa vezetői Párizsba. Eleinte próbál teljesen kívülálló maradni, feleségével hosszú levelezéseket folytat, teljesen elkerüli a munkahelyi konfliktusokat. Magatartása azonban gyökeresen megváltozik, amikor közelebbi kapcsolatba kerül Karinnal (Glenn Close) az opera ünnepelt dívájával, szerelembe zuhan, boldognak és szabadnak érzi magát. De vajon így is sikeres lesz-e az opera színrevitele vagy a vágyakozással teli karmesternek szégyenteljesen kell visszavonulnia Magyarországra?

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Találkozás Vénusszal (Meeting Venus)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    7/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • A látogatók szerint
    7 · 1 értékelés
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

szabó istván, találkozás vénusszal, port, filmadatlap, film infó, meeting venus, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1991