/ /

Szédülés

(Vertigo)

Film

Színes , , , , , 1958.


Szédülés

Vertigo


,

,

, , , ,

,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0052357/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Az 1958-as hollywoodi zenészsztrájk története

· írta

1958. február 20-án az Amerikai Zenészek Szakszervezetének tagjai nem vették fel a munkát, és közel fél éven át, egészen július 12-ig nem nyúltak hangszereikhez. A féléves munkabeszüntetés belső játszmákkal, trükközésekkel és árulásokkal tarkított története jelentősen befolyásolta Hollywood történetét, a filmek hangzásvilágát, és lehetővé tette egyre modernebb zenei kísérletek beindítását is.

Teljes Szédülés cikk itt

Történet

A történet egy volt rendőrről, John Fergusonról szól, aki tériszonya miatt felhagyott hivatásával. A főhős összefut egy régi barátjával, aki szokatlan kéréssel fordul hozzá: kövesse Madeleine nevű feleségét, mert a nőnek öngyilkossági hajlamai vannak. A volt rendőr beleszeret a gyönyörű hölgybe, ám annak ellenére, hogy folyton a nyomában jár, a nő leveti magát egy magas harangtoronyból. A férfi mély depresszióba esik, míg egy nap az utcán... meglátja Madeleine-t. Lassan fény derül a régi barát kegyetlen cselszövésére.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Szédülés (Vertigo)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    8/10 · 11 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

alfred hitchcock, szédülés, port, filmadatlap, film infó, vertigo, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1958