/ /

Az illuzionista

(L'illusionniste)

Film

Színes , , 2010.


Az illuzionista

L'illusionniste


,

, , , , ,

,


http://www.sonyclassics.com/theillusionist/

http://www.imdb.com/title/tt0775489/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, 2010. nov. 24– dec. 2. Budapest–Bécs

· írta

...adta „Jenő” szájába Jan Švankmajer az animációs filmfesztivál nyitófilmjének prológusában. S tényleg elröppent ez a budapesti 5 nap. A fesztiválból Bécsnek – meg annak aki odautazott – több jutott: az osztrák fővárosban 8 napon át tobzódhattak az animáció szerelmesei.

Teljes Az illuzionista cikk itt

Történet

Az Illuzionista egyike az előadóművészet kihalóban levő fajából. Feltörekvő rock sztárok aratják le babérjait, így arra kényszerül, hogy egyre kétesebb megbízásokat vállaljon alternatív színházakban, kerti partikon, bárokban és kávézókban. Egészen addig, amíg Skócia nyugati partján egy falusi kocsmában nem találkozik Alice-szel, az ártatlan kislánnyal, aki örökre megváltoztatja életét. Alice-t teljesen lenyűgözik hősünk trükkjei, és azt hiszi ez igazi varázslat, látva a falusiak izgatottságát amikor azt ünneplik, hogy bevezetik az áramot távoli szigetükre. Követi őt Edinburgh-ba, vezeti, amíg a bűvész egy kis helyi színházban dolgozik. A lány rajongása lenyűgözi, jutalmul pazar ajándékokat "varázsol" neki elő. Félve attól, hogy csalódást okoz neki, nem tudja magát rávenni, hogy felfedje, varázslat nem létezik, és hogy az ajándékok csődbe viszik. De amint Alice felnő, megtalálja a szerelmet és tovább lép. Az illuzionistának többé nem kell színlelnie, és kibogozva magát saját csalásának hálójából, visszanyeri életét és sokkal bölcsebb emberré válik.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Az illuzionista (L'illusionniste)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 10 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

sylvain chomet, az illuzionista, port, filmadatlap, film infó, l'illusionniste, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2010