/ /

Szökés Alcatrazból

(Escape from Alcatraz)

Film

Színes , , , , 1979.


Szökés Alcatrazból

Escape from Alcatraz


, , , , , ,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0079116/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Don Siegel-portré 1.

· írta

A San Sebastián-i Filmfesztivál idei retrospektívjének alanyát, Don Siegelt sokan Clint Eastwood star vehicle-jeinek bérmunkás rendezőjeként könyvelték el. Öt közös munkájukon túlmenően mégis sokkal több ő, mint a 70-es évek erőszakfilmjeinek gyárosa. Valós idejű történések pergő prezentálásában volt a legerősebb. Hősei mind egy-két nap alatt sodródnak a végkifejlet felé.

Teljes Szökés Alcatrazból cikk itt

Történet

Alcatraz a világ egyik legkeményebb és legbiztonságosabb börtöne volt. A San Francisco-i öbölben lévő szigetbörtönbe a legveszélyesebb rabokat zárták, Al Capone is itt raboskodott. 1960. január 18-án ide szállítják Frank Morris elítéltet, aki már több börtönből megszökött. A notórius szökevényt nem riasztja vissza, hogy innen még senkinek sem sikerült megszöknie. Alcatrazban is kivívja a többi rab tiszteletét, majd hozzálát, hogy kidolgozza a menekülési tervét. Az előkészületekbe két társát is bevonja. Aprólékos munkával addig mesterkedik, míg sikerül kijutniuk az erődítmény tetejére.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Szökés Alcatrazból (Escape from Alcatraz)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9
  • A látogatók szerint
    10/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

don siegel, szökés alcatrazból, port, filmadatlap, film infó, escape from alcatraz, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1979