/ /

Ének az esőben

(Singin' in the Rain)

Film

Színes , , 1952.


Ének az esőben

Singin' in the Rain


,

,

, , , ,

,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0045152/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Az MGM stúdió története 3.

· írta

Habár az amerikai álmok melegágyának és sikersztorijának számító MGM az 50-es években látszólag második aranykorát érte, az évtized második felétől lassú, de biztos hanyatlásba kezdett. Neve az Oscar-díjak helyett a gazdasági rovatok főszereplője lett, ám a szomorú leépülés mögött továbbra is változatos MGM-portré rejlik.

Teljes Ének az esőben cikk itt

Történet

1927-ben járunk, a némafilm a virágkorát éli. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően Don népszerű sztár lesz, s filmek sorát forgatja az ünnepelt színésznő, Lina Lamont oldalán. A férfit távolról sem kötik mély érzelmek a mutatós, de üresfejű nőhöz, ám képzelt, a filmek által sugallt románcukat a sajtó szenzációként tálalja. Don valódi imádottja Kathy Selden, egy fiatal, kezdő énekes-táncosnő, akit a féltékeny Lina kirúgat a stúdióból. Ám a sztárszínésznőt új veszély fenyegeti: a hangosfilm megjelenése. Lina ugyanis egyáltalán nem tud énekelni, sőt a beszédhangja is borzalmas. Sürgősen találnia kell valakit, aki szinkronizálja neki a dalokat és a dialógusokat. Így kerül vissza a történetbe Kathy, aki azonkívül, hogy beszélni és énekelni is képes, csajnak is nagyon belevaló.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Ének az esőben (Singin' in the Rain)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9
  • A látogatók szerint
    9/10 · 4 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

stanley donen, gene kelly, ének az esőben előzetes, port, filmadatlap, film infó, singin' in the rain trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1952