/ /

Anyád!... a szúnyogok

Film

Színes , , 2000.


, ,

, , , , , , , , ,


http://www.imdb.com/title/tt0235982/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Jancsó Miklós-portré 1.

· írta

Jancsó Miklós életében a katasztrófa többszörösen meghatározó tényező: már negyvenkét éves, amikor az első szerzői filmjét forgatja; alig fog bele a balos filmek forgatásába, a hetvenes évekre ki kell ábrándulnia; ennek ellenére a nemzetközi filmtörténetben nemzeti klasszikus vált belőle; a „katasztrófa” értelmezésével indul a nyolcvanas években az egyik jelentős stíluskorszakát meghatározó filmje. Jancsó Miklós ma kilencven éves, és még mindig alkot – sőt egész jó filmeket.

Teljes Anyád!... a szúnyogok cikk itt

Történet

Régi ismerőseink: Kapa, Pepe és felesége, Emese újabb viharos kalandjai. Minden bonyodalom megtalálható: grófnál nevelkedett elcserélt zabigyerek, mérgező vadalma, nem oda Buda, a nagytatának rengeteg hamis pénze van, az örökséget lenyúlni nagyon nehéz, a halottak énekszóra feltámadnak, a gazembert fojtogatják. És az egészet tágra nyílt szemekkel bámulja a Szabadság-szobor. Már amikor van neki szeme.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Anyád!... a szúnyogok

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

jancsó miklós, port, filmadatlap, film infó, anyád!... a szúnyogok, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2000