/ /

A bagdadi tolvaj

(The Thief of Bagdad)

Film

Színes , , , , 1940.


A bagdadi tolvaj

The Thief of Bagdad


, , ,

, , , , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0033152/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Rózsa Miklós-portré 1.

· írta

Rózsa Miklós Oscar-díjas komponistát mai napig jóval többen ismerik Amerikában és szerte a nagyvilágban (Miklós Rózsa néven), mint saját szülőhazájában – és ezen jelentős mértékben nem segítettek az olyan jószándékú kezdeményezések sem, mint az MTV Magyarok a világ filmgyártásában című sorozata, amely azon magyar származású mozgóképes alkotók előtt tisztelgett, akik külföldön futottak be filmes karriert. Összeállításunk minden idők leghíresebb magyar filmzeneszerzőjének pályáját tekinti át.

Teljes A bagdadi tolvaj cikk itt

Történet

Azon kevés filmek egyike, amely felnőttnek és gyereknek egyaránt élvezetes meggyőző erővel jeleníti meg az Ezeregyéjszaka varázslatos arab világát: Abu, a híres bagdadi tolvaj és az igazságtalanul börtönbe vetett kalifa megszöknek a fogságból, hogy megleckéztessék a gonosz Jaffar varázslót.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Díjak

Oscar, 1941 – Legjobb effektusok

Oscar, 1941 – Legjobb látványtervezés (színes)

Oscar, 1941 – Legjobb operatőr (színes)

A bagdadi tolvaj (The Thief of Bagdad) (1940)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    9/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

ludwig berger, michael powell, tim whelan, korda zoltán, a bagdadi tolvaj előzetes, port, filmadatlap, film infó, the thief of bagdad trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1940