/ /

Nyár utca, nem megy tovább

Film

Színes , , , 2011.


, , , , ,


HD

Kritika a Filmtetten

Nyár utca, nem megy tovább;  Az ügynökök a paradicsomba mennek; Diamond Club

· írták: , ,

A szemle mozis bemutatót megért versenyfilmjeiről (Pál Adrienn, A Frankenstein-terv, A zöld sárkány gyermekei, Üvegtigris 3) már volt kritikánk – íme, pár keresetlen, rövid sor a szekció töltelékfilmjeiről. Folytatás hétfőn.

Teljes Nyár utca, nem megy tovább kritika itt

Történet

A film egy vasárnap délelőtt játszódik Budapesten, a 74-es trolin. Február van, a lombok viszont a rendhagyó időjárásnak köszönhetően már kizöldültek. Az eső folyamatosan zuhog. Valós időben, hetvenegynéhány perc alatt történik minden, időmúlás nincs a történetben. Igazi magyar abszurdról van szó, amennyiben egy trolieltérítés a történet lényege. A 74-esre felszálló pasas kötött pályás járművet próbál eltéríteni. Ráadásul a hétvégi kis forgalomban az éppen trolin tartózkodó összes utas jól ismeri őt. Úgy tűnik, napjaink Magyarországának logikusan alig magyarázható eseményeiről abszurd módon lehet a legpontosabban beszélni, ez jellemzi leginkább mindennapjainkat. Az abszurditás maga szimbóluma annak, amiben élünk.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Nyár utca, nem megy tovább

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    4
  • A látogatók szerint
    4/10 · 7 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

vecsernyés jános, port, filmadatlap, film infó, nyár utca, nem megy tovább, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2011