/ /

Mielőtt felkel a Nap

(Before Sunrise)

Film

Színes , , , 1995.


Mielőtt felkel a Nap

Before Sunrise


,

,

, , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0112471/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Richard Linklater-portré 2.

· írta

Richard Linklater a 90-es évek grunge életérzésének feldolgozása után álommásolatokban kereste az élet ontologikus egységét. Generációs életérzéséből azonban nem maradhatott ki a szerelem témája, a fogyasztói társadalom kritikája és az amerikai történelem kisebb legendái se. Emellett bebizonyította, hogy a nagy narratívákat tagadó művészfilmes, ha kell, képes lavírozni az ipari filmkészítésben is.

Teljes Mielőtt felkel a Nap cikk itt

Történet

Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác, és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek össze. A két fiatal kellemesen elbeszélget az út során, melynek következtében a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. Celine belemegy a dologba és a két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan. Kapcsolatuk végül elsöprő szerelemben teljesedik ki, csakhogy napkeltekor el kell válniuk.

Videó, előzetes, trailer

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Díjak

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (1995) – Legjobb rendező: Richard Linklater

Mielőtt felkel a Nap (Before Sunrise)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 4 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

richard linklater, mielőtt felkel a nap előzetes, port, filmadatlap, film infó, before sunrise trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1995