/ /

Mielőtt felkel a Nap

(Before Sunrise)

Film

Színes , , , 1995.


Mielőtt felkel a Nap

Before Sunrise


,

,

, , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0112471/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Richard Linklater-portré 2.

· írta

Richard Linklater a 90-es évek grunge életérzésének feldolgozása után álommásolatokban kereste az élet ontologikus egységét. Generációs életérzéséből azonban nem maradhatott ki a szerelem témája, a fogyasztói társadalom kritikája és az amerikai történelem kisebb legendái se. Emellett bebizonyította, hogy a nagy narratívákat tagadó művészfilmes, ha kell, képes lavírozni az ipari filmkészítésben is.

Teljes Mielőtt felkel a Nap cikk itt

Történet

Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác, és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek össze. A két fiatal kellemesen elbeszélget az út során, melynek következtében a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. Celine belemegy a dologba és a két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan. Kapcsolatuk végül elsöprő szerelemben teljesedik ki, csakhogy napkeltekor el kell válniuk.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Díjak

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (1995) – Legjobb rendező: Richard Linklater

Mielőtt felkel a Nap (Before Sunrise)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    10/10 · 6 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

richard linklater, mielőtt felkel a nap előzetes, port, filmadatlap, film infó, before sunrise trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1995