/ /

Halott ember

(Dead Man)

Film

Fekete-fehér , , , , 1995.


Halott ember

Dead Man


, , , , , , , , , , , , ,

, , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0112817/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Az acid western 2.

· írta

A részben az ellenkultúrából kinövő acid western – a revizionista irányzattal karöltve – újraértelmezte a klasszikus Vadnyugat-képzeteket. A vakondtól a Halott emberig: tanulmányunk második, befejező része.

Teljes Halott ember cikk itt

Történet

A híres költő, William Blake nevét viselő, egyszerű, hétköznapi figura könyvelőként dolgozott Clevelandben. Egy új állás reményében azonban Bill maga mögött hagyta a civilizációt, és az Isten háta mögötti vadnyugati városkába utazott. Ám mire odaért, a helyét betöltötték. Bill pedig ott maradt a határvidéken munka és pénz nélkül. Hamarosan megtapasztalja, hogy az élet nem fenékig tejfel errefelé, összetűzésbe keveredik, és megöl egy embert. Emiatt menekülni kényszerül. Útja során találkozik a Senki nevű indiánnal, aki társául szegődik. Miközben fejvadászok üldözik őket, a legkülönfélébb kalandokba keverednek.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Fesztiválszereplések

Cannes-i Filmfesztivál (1995) – Arany Pálma-jelölés

Díjak

Európai Filmakadémia (1996) – Alkotói díj: Jim Jarmusch

Halott ember (Dead Man)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    8/10 · 4 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

jim jarmusch, halott ember előzetes, port, filmadatlap, film infó, dead man trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1995