/ /

Szerelmem, Elektra

(Electra, My Love)

Film

Színes , , 1974.


Szerelmem, Elektra

Electra, My Love


, ,

, , , , , , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0072241/

Kritika a Filmtetten

Törőcsik Mari-portré

· írta

Volt egy színészgeneráció, amelynek egy-egy egyénisége és szerepe egybeforrott a korszellemmel. Talán ennek a generációnak az utolsó tagja Törőcsik Mari, aki a TIFF életműdíját vehette át szombat este.  Arcai és vele szerepeinek mélységei hatalmas ívet írnak le a Körhinta (1955) Pataki Marijának ártatlan mosolyától az Így, ahogy vagytok (2010) tiszteletre méltó „keresztanyjáig”.

Teljes Szerelmem, Elektra kritika itt

Történet

A film a modern ember szemszögéből dolgozza fel a zsarnoksággal szemben lehetséges magatartásformákat. Elektra és Oresztész nemcsak az igazság és a törvény, hanem a forradalom nevében is küzd az elnyomás ellen. Aegisztosz trónralépése – az őszinte igazmondás – napján a nép hallgat, csak az "eszelős" Elektra lázít fivérére, Oresztészre várva, aki el is jön és bosszút áll apjuk gyilkosán. Aztán a testvérek egymás életét is kioltják, hogy főnixmadárként ott támadjanak fel, ahol szükség van a szabadságra.

Hibás adatok? Klikk ide és jelents!

Szerelmem, Elektra (Electra, My Love)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    8/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

jancsó miklós, szerelmem, elektra, port, filmadatlap, film infó, electra, my love, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1974