/ /

Rekviem egy álomért

(Requiem for a Dream)

Film

Színes , , 2000.


Rekviem egy álomért

Requiem for a Dream


,

, , , , , ,

,

, , ,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0180093/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A trailerzenék világa

· írta

A filmzenék világán belül külön csoportot képeznek az úgynevezett trailerzenék (az előzetesek zenei aláfestése), amelyek a filmek premierjét beharangozó reklámok alatt hallhatóak. Bár a film- és a trailerzenék között viszonylag sok az átfedés (hiszen alapvetően mindkét esetben képhez kell zenét írni), az előzetesek aláfestésének elkészítése ma már olyan speciális feladatnak minősül, melyet az erre szakosodott komponisták és vágók látnak el. Akár eredeti, akár már létező felvételekről van szó, a cél mindig ugyanaz: minél jobban eladni a filmet.

Teljes Rekviem egy álomért cikk itt

Történet

Harry Goldfarb egyetlen pénzszerzési lehetősége, hogy rendszeresen eladja anyja tévéjét, akinek a tévénézés élete egyetlen értelme és legfőbb szórakozása. A pénz heroinra kell, a tévé pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry édesanyja, Sara egy más világról álmodik. Mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen kedvenc tévéshow-jába. Úgy érzi, ezt egyetlen úton érheti el, ha lefogy, és így fel tudja venni a "piros ruhát". Az egyetlen ruhát, amelyben megjelenhet a képernyőn. Fanatikus fogyókúrába kezd, egy gyógyszer segítségével, melyet orvosa írt fel neki. A gyógyszer kezdetben fantasztikus hatással van Sara-ra. Fogyni kezd, feltöltődik, teli lesz energiával és most már egészen bizonyos abban, hogy bekerül a show-ba. Aztán elkezdődnek a hallucinációk... Az orvos által felírt gyógyszer gyakorlatilag ugyanolyan kemény drog, mint a heroin.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    10
  • A látogatók szerint
    9/10 · 14 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

darren aronofsky, rekviem egy álomért előzetes, port, filmadatlap, film infó, requiem for a dream trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 2000