Terápia
Gigor Attila, Enyedi Ildikó
2012
Terápia

A Filmtett szerint: 7 10 1

7

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Terápia

Színes, magyar, 2012
Eredeti cím
Terápia

Történet

A történet középpontjában egy, az ötvenes éveiben járó, neves pszichológus (Mácsai Pál) áll, aki hétfőtől csütörtökig fogadja pácienseit rendelőjében, majd péntek esténként ő maga keresi fel a pszichológusát, hogy megoldja a saját magánéletében jelentkező problémákat. A heti üléseken keresztül nyolc ember személyes történetét, drámáját ismerhetjük meg.

Ezt írtuk a filmről:

„Bizonyos szempontból súlyosabb a helyzet, mint Aczél elvtárs idejében” – Interjú Nagy Ervinnel

Hosszabb filmes szünet után a Terápia című sorozatban tűnt fel az arrogáns vállalkozó, Máté szerepében, játszott a Testről és lélekről című filmben, majd a Kincsem főszerepében láthatták a magyar nézők százezrei. Bár színpadon többször alakított komikus szerepet is, mozivásznon először Bodzsár Márk szocialista vámpírvígjátékában, a Drakulics elvtársban figurázta ki a „macsó ősbunkót”. Nagy Ervinnel a film kolozsvári díszbemutatója előtt beszélgettünk, többek között arról mesélt, hogy milyen gyerekkori emlékeket hozott fel a film, miért alapmű színészeknek Ceaușescu tárgyalása, mit gondol Andy Vajnáról, és mit szeretne még szakmai szinten elérni.

Interjú, 2020. február 16. – írta

„Az alaposabb karakterábrázolás miatt szeretem a sorozatokat” – Beszélgetés Székely Csabával, a Terápia egyik írójával

Székely Csaba marosvásárhelyi drámaíró a legutóbbi Terápia-évad egyik történetszálát írta, erről a munkafolyamatról kérdeztük. És persze nemcsak.

Interjú, 2018. július 31. – írta

Legyen valami magyar íz – Interjú Schulteisz Katalinnal, az HBO executive producerével

Tavaly óta külföldi sorozatok magyar változatai készülnek az HBO Magyarország gyártásában. Motivációkról, eredetiségről, a sorozatkészítés kulisszatitkairól, dokumentumfilmekről és pályázatokról kérdeztük a filmcsatorna executive producerét, Schulteisz Katalint.

Kritika, 2012. március 26. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

7

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat