/ /

Oharu élete

(The Life of Oharu)

Film

Fekete-fehér , , 1952.


Oharu élete

The Life of Oharu

Saikaku ichidai onna


,

, , , , ,

,

,


35 mm

http://www.imdb.com/title/tt0045112/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A japán filmstúdiók története I.

· írta

A filmművészet hajnalán, a 20. század első felében Japánban hasonlóan erős stúdiórendszer alakult ki, mint Hollywoodban. A vertikálisan integrált, azaz a gyártást, forgalmazást és bemutatást egyaránt kontrolláló, a filmipart monopolizáló trösztök idővel mindkét esetben meggyengültek, de a japán stúdiórendszer aranykora legalább olyan fényes volt, mint Hollywoodé.

Teljes Oharu élete cikk itt

Történet

Japán a 17. században: amikor fény derül a szép Oharu és egy alacsonyabb társadalmi rangú szamuráj viszonyára, Oharut és jómódú szüleit száműzik, szeretőjét pedig kivégzik. Oharu hűbérura, Matsudaira szeretője lesz, és fiút szül neki. Miután így teljesíti feladatát, kitaszítják. Apjának nem marad más választása, mint hogy kurtizánnak adja, de mivel ott is csupa megaláztatás jut osztályrészül, hazaszökik. Mint szolgáló tér vissza Matsudaira házába, de annak féltékeny feleségei elkergetik Oharut, mert attól félnek miatta kiesnek férjük kegyeiből. Oharu végül boldog házasság révébe jut, de annak is hamar vége szakad, mert férjét meggyilkolják. Hosszabb idő után Matsudaira elé rendelik. Oharu támogatásban reménykedik, de újra csalódnia kell. Elkeseredésében kolostorba menekül.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Oharu élete (The Life of Oharu)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9/10 (1 értékelés, 1 kritika)
  • A látogatók szerint
    10 · 1 értékelés
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

kenji mizoguchi (mizogucsi kendzsi), oharu élete előzetes, port, filmadatlap, film infó, the life of oharu trailer, saikaku ichidai onna trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1952