/ /

Az utolsó mohikán

(The Last of the Mohicans)

Film

Színes , , , , , 1992.


Az utolsó mohikán

The Last of the Mohicans


,

, , ,


http://www.imdb.com/title/tt0104691/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Sir Oscar-díj – Daniel Day-Lewis portréja

· írta

A „világ legjobb színésze”, a „férfi Meryl Streep” – ilyen és ehhez hasonló módon szoktak rá hivatkozni. Daniel Day-Lewis színművészi karrierje – állítása szerint – véget ért, ám ha mégis újra bekopogna a film világába, biztosan jó ajtó előtt fog állni. A kérdés leginkább az, hogy lesz-e, aki pótolja ezt a fajta elszántságot, ilyen minőségi teljesítmény-fedezettel?

Teljes Az utolsó mohikán cikk itt

Történet

A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Maguának is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat. Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Az utolsó mohikán (The Last of the Mohicans)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9
  • A látogatók szerint
    9/10 · 11 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

michael mann, az utolsó mohikán előzetes, port, filmadatlap, film infó, the last of the mohicans trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1992