Taxi 2
Gérard Krawczyk
2000
Taxi 2

A Filmtett szerint: 7 10 1

7

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Taxi 2

Színes, francia, 88 perc, 2000
Eredeti cím
Taxi 2

Történet

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Az egyenrangúság sugárútján – Női szerepek alakulása a száguldós filmfranchise-okban

A lányok romantikus filmekre, a fiúk pedig lövöldözős akciófilmekre buknak, pláne, ha autók is vannak bennük – ez a sztereotípia  még ma is erősen érzékelhető a holywoodi filmkészítő közegben, és sok időnek kellett eltelnie, amíg egy kifejezetten tesztoszteron-fűtötte, robbantós-autós franchise kitermelte az első olyan alkotást, amelyben már jórészt egyenrangú félként lehet tekinteni a női és a férfi főszereplőre egyaránt. Ez volt az idén bemutatott Mad Max: A harag útja (Fury Road).

Tanulmány, 2015. szeptember 2. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Taxi 2

Taxi 2

Színes akciófilm, vígjáték, bűnügyi, 88 perc, 2000

Rendező:
Szereplők: , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

7

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat