Taxi 3
Gérard Krawczyk
2003
Taxi 3

A Filmtett szerint: 8 10 1

8

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Taxi 3

Színes, francia, 84 perc, 2003
Eredeti cím
Taxi 3

Történet

Marseille-ben sosem lesz nyugalom. Gibert felügyelő és lelkes, de mindenre alkalmatlan csapata hiába iparkodik, hogy fenntartsa a rendet: újabb fegyveres banda tartja rettegésben a napfény városát. A Mercédeszel száguldó német bankrablók és a japán hadügyminiszert elrabló nindzsák után most a görkorcsolyán száguldó terroristákat kellene megfékezni.

Amikor a rendőrség tehetetlen, természetesen csak egyvalaki segíthet: Régi ismerősünk, Daniel, a turbómeghajtású taxis, akinek minden vágya, hogy barátnőjével édes kettesben kapcsolhasson a legmagasabb fokozatra. Ehelyett azonban kénytelen újból Emilien barátja és egyúttal a francia mundér becsületét megmenteni. Nincs túl sok kedve hozzá, de újból beletapos a gázba, dübörög a motor, horpad a karosszéria, és ő kétszázhúszas tempót diktálva csap szét a görkoris rosszfiúk között. Ha szerencséje van, még épp odaér a randevújára.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Az egyenrangúság sugárútján – Női szerepek alakulása a száguldós filmfranchise-okban

A lányok romantikus filmekre, a fiúk pedig lövöldözős akciófilmekre buknak, pláne, ha autók is vannak bennük – ez a sztereotípia  még ma is erősen érzékelhető a holywoodi filmkészítő közegben, és sok időnek kellett eltelnie, amíg egy kifejezetten tesztoszteron-fűtötte, robbantós-autós franchise kitermelte az első olyan alkotást, amelyben már jórészt egyenrangú félként lehet tekinteni a női és a férfi főszereplőre egyaránt. Ez volt az idén bemutatott Mad Max: A harag útja (Fury Road).

Tanulmány, 2015. szeptember 2. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Taxi 3

Taxi 3

Színes akciófilm, vígjáték, 84 perc, 2003

Rendező:
Szereplők: , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

8

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat