/ /

Pi

Film

Fekete-fehér , , , , 1998.


, , , , , ,


16 mm

http://www.imdb.com/title/tt0138704/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

A hétköznapi őrület meséi  – Darren Aronofsky-portré 2.

· írta

Harmadik filmje, az ellentmondásos megítélésű A forrás törést okozott ugyan Darren Aronofsky pályáján, az évtized végére a direktor két kisebb remekművel (A pankrátor, Fekete hattyú) bizonyította be, hogy nemcsak vizionárius hajlamai kifinomultak, de a letisztult, klasszicista formák sem idegenek tőle.

Teljes Pi cikk itt

Történet

A matematikus zseni Max Cohen egy új felfedezés küszöbén és az őrület határán áll. Körülöttünk minden rendszerekből áll össze, és Max az egyik legnagyobbat akarja megfejteni: a tőzsde rendszerezett káoszát. Egy hatalmas számítógép, az Euclid segítségével megpróbál rendszert találni a másodpercenként gazdát cserélő részvények forgalmában. Miután Max a számítógépbe táplálja a héber ábécét, az Euclid kiad egy kétszáztizenhat számjegyű összeget. Ez a számsor a Tóra szerint Isten neve lehet. Maxot eközben folyamatosan üldözi egy cég, amely bármit megtenne, hogy megszerezze a kapott eredményt. Ez az elviselhetetlen helyzet és állandó migrénjei, élet és halál közé sodorják a matematikust.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Pi

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    9
  • A látogatók szerint
    8/10 · 6 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikkek

Címkék

darren aronofsky, port, filmadatlap, film infó, pi trailer, előzetes, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1998