A burok
Andrew Niccol
2013
A burok

A Filmtett szerint:

0

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

A burok

Színes, amerikai, 2013
Magyar cím
A burok
Eredeti cím
The Host
Nemzetközi cím
The Host
Román cím
Gazda

Történet

Melanie Stryder testébe fecskendezik egy parazita földönkívüli lelkét, ám az idegen ahelyett, hogy újdonsült testében véghezvinné fajának a Föld leigázásáról szőtt tervét, szövetségre lép a lánnyal, majd útnak indulnak, hogy védelmezzék a még szabad embereket.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

A tudományos-fantasztikum virágkora – Science fiction az ezredforduló után

A digitális fordulat a látványközpontú fantasztikum – és így a science fiction – megerősödését hozta magával a hetedik művészet berkeiben az ezredforduló után. Míg bizonyos műfajok marginalizálódtak (western), vagy szinte teljesen eltűntek a filmes palettáról (film noir), addig a 2000-es években a tudományos-fantasztikum a virágkorát éli: a globális piacot óriásprodukciókkal elárasztó amerikai álomgyár húzózsánerévé vált mind mennyiség, mind anyagi siker tekintetében.

Tanulmány, 2015. július 6. – írta

Szirupos ufószerelem – Andrew Niccol: The Host / A burok

Andrew Niccol és Stephenie Meyer filmjeként reklámozzák – ennél pontosabban nem is lehetne jellemezni A burkot. Sci-fit, műanyag társadalmat és utópiát kap az előbbitől, földöntúli tinédzserszerelmet az utóbbitól, s mind a rendező, mind a forgatókönyvíró korábbi stílusa, kedvenc motívumai remekül érvényesülnek. Csak az üljön be tehát erre a filmre a moziba, akit nem zavar, ha a terem közepén ülve is a térdét verdesik a szerelmes félemberek történetéből a nézőtérre csorgó szirup hullámai.

Kritika, 2013. április 8. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
A burok

A burok

Színes sci-fi, thriller, 2013

Rendező:
Szereplők: , , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

0

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat