/ /

Utolsó tangó Párizsban

(Last Tango in Paris)

Film

Színes , , , 1972.


Utolsó tangó Párizsban

Ultimul tango la Paris

Last Tango in Paris

Ultimo tango a Parigi


, , ,


http://www.imdb.com/title/tt0070849/

Kapcsolódó cikk a Filmtetten

Bernardo Bertolucci: Ultimo tango a Parigi / Utolsó tangó Párizsban

· írta

Az Utolsó tangó Párizsban nemcsak azért aktuális, mert épp 45 éves a film, hanem Harvey Weinstein, Kevin Spacey és a (nem csak) hollywoodi zaklatási botrányok kontextusában is újra el lehet csámcsogni a filmmel kapcsolatos pletykákon, nyilatkozatokon. Persze Bernardo Bertolucci klasszikusnak számító erotikus drámája nem csupán a szereplők későbbi interjúi nyomán vált botrányossá, a maga korában is sok vihart kavart.

Teljes Utolsó tangó Párizsban cikk itt

Történet

Öngyilkos lett Paul felesége. A középkorú, kiüresedett lelkű amerikai céltalanul bolyong Párizsban, közös emlékek után kutatva. A francia Jeanne húszéves, egyetemista lány, akiről a filmrendező barátja portréfilmet akar készíteni. A véletlennek köszönhetően a két ember útja egy régi ház kiadó lakásában keresztezi egymást, melyben Paul a felesége elvesztése miatt érzett kétségbeesését váratlan és vadul szenvedélyes szeretkezésben vezeti le. Miközben mindketten élik külön életüket, a lakás állandó találkahelyük lesz. Paul és Jeanne sajátosan alakuló kapcsolata szükségszerűen tragédiába torkollik. A 70-es évek egyik botrányfilmje.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrent oldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Hibás adatok? Nem működő videó? Klikk ide és jelents!

Utolsó tangó Párizsban (Last Tango in Paris)

Film értékelése

  • A Filmtett szerint
    8
  • A látogatók szerint
    10/10 · 3 értékelés (1 kritika)
  • Szerinted?

Kapcsolódó cikk

Címkék

bernardo bertolucci, utolsó tangó párizsban előzetes, port, filmadatlap, film infó, last tango in paris trailer, ultimo tango a parigi trailer, videó, film, kritika, történet, story, magyarul, online, 1972